Ugradićemo to ja i moj kum!

Može. Ne preporučujemo ali može. Evo kako to mi radimo.

Da krenemo redom...

Uzimanje mera za izradu vrata. (o ovome više drugi put)

Iz iskustva kažemo da to može da bude izazov. 

Trudimo se da kupcu ugradimo vrata koja će biti u skladu sa otvorom tj. otvor  iskoristiti masimalno i isporučimo vrata sa najvećom svetlom merom.

Merimo, skidamo stare pervajz lajsne, ... a onda kada dođemo na ugradnju eto iznenađenja.

Iza starih vrata se nalaze daske i to ne jedna nego dve i to sa svake strane. Bude veliki zazor.

Ili eto armiranog betona i to jedna strana nagnuta na jednu a druga na drugu stranu. Zazor bude takav da jedva uđu nova vrata.

Ne pričam ja ovo da bi se pravdao već da bi objasnio zašto ovoliko načina ugradnje (slika gore).

Šta koristimo prilikom ugradnje sigurnosnih vrata? Turbo vijak, šparing, betonsko gvožđe, ...

Odluku donosimo na licu mesta nakon demontaže starih vrata.

* Ako su stare špalene od armiranog betona a zazor mali može i turbo vijak. Ali obavezno dobro zavijen u beton (bez proklizavanja) i da glava vijka dodiruje štok.

* Ako su stare špaletne od bloka ili cigle koristimo metalni šparing. Šparing ide na više mesta, unakrsno postavljen i vezan je dužim šrafovima kako bi vijak prošao kroz što više židova u bloku.

* Ako su stare špaletne od cigle (umeju da budu i stare i trošne) onda štok vezujemo zavarivanjem. Betonsko gvožđe postavimo što dublje u ciglu, opet unaksno i na nekoliko mesta. Tako postavljeno betonsko gvožđe zavarimo za metalni štok. Zavarivanjem možemo uraditi ugradnju ako je zazor dovoljan da možemo prići elektrodom.

* ...

U praksi to izgleda ovako.

Skinemo stara vrata, očistimo mesto ugradnje, pripremimo špaletne, stanemo, razmislimo i donesemo odluku o načinu ugradnje. U zavisnosti od izabranog načina ugradnje tereba pripremiti štok vezati šparinge ili skinuti boju na mestu gde zavarujemo.

Vrlo često je to kombinacija nekoliko načina. Zašto?

SCHILD sigurnosna vrata su napravljena od kutijastih čeličnih profila sa hladno valjanim limom 1mm. Teška su ukoliko nisu dobro postavljena u otvor, eto problema.

Zato ako treba i neki anker, šraf, šparing,..., da se postavi viška upšte se ne ustručavamo.

Kada završimo ugradnju vrata obavezno sledi korekcija kajli (i o tome drugi put), probamo vrata, otvorimo širom, zatvorimo, zalupimo ,.... i tek kada smo 100% zadovoljni zalivamo pur penom. (pur pena je samo elastična veza između zida i štoka, ona NE nosi vrata).

U svakom slučaju ako želite da Vi ugradite vrata dobićete uputsvo i svu pomoć u vidu saveta, preporuka, redosleda operacija i sl. 


Detaljnije o našim proizvodima možete pogledati ovde.

Za dodatna pitanja, pojašnjenja i sl.
069 724 453 (069 SCHILD)

 

















Коментари

Популарни постови са овог блога

Da li ste zaključali vrata? (Proveravate li?)

Mož' se dereš kolko oćeš !